jongerencoaching

de coach als bruggenbouwer

Met je kind op de schommelbank

Een buitenstaander en coach kan helpen als je met je kind vastgelopen bent. Soms is je geduld ineens op of je weet simpel niet meer wat te doen. Als ouder kan je dan soms wanhopig worden en je alleen voelen. “Do-mind” betekent ook “do care”.

Met begeleiding van een creatieve luisteraar, de jongerencoach kunnen er nieuwe bruggen gebouwd worden, die blijvend van betekenis kunnen zijn voor je kind en voor jou als ouder.

Je wilt je kind steun bieden en dat wil ik als coach ook.

hoe ziet dat er precies eruit?

  • We hebben een telefoon-afspraak, waarin je mij als ouder een beeld schetst van de situatie. Hiervoor kiezen we een rustig moment, waarin je ongestoord kan praten als ouder.
  • Het intake-gesprek duurt ca 1 ½ uur en vindt thuis plaats in jullie gezins-situatie.
  • Na de intake ontvang je als ouder een schets van het coachings-traject, waarin sessies met het kind/ de jongere afgewisseld worden met sessies met de ouder alleen of samen met de zoon of dochter. De wens van deze gezamenlijke reis wordt daarin opnieuw geformuleerd en gekoppeld aan een tijdspad.
  • De sessies met de jongere duren tussen de 30-60 minuten al naar gelang de leeftijd en bevatten diverse creatieve expressie middelen om de kinderen voorbij de woorden de mogelijkheid te bieden zich te uiten en tegelijkertijd plezier te beleven.

Het kind leert sowieso beter voor zichzelf te zorgen en wordt vertrouwd gemaakt met basis aandachtsoefeningen, die het kind of de jongere rust en pauzemomenten bieden, die ze ook na het coachings-traject kunnen benutten en leerprestaties bevorderen.

Tarieven

  • intakegesprek (1. 5 uur thuis): €75,-
  • sessies met kind of ouder, soms samen (30-60 min): €60,-

Geïnteresseerd?

Lijkt het je wat? Of wil je eerst meer weten? Maak een belafspraak.