mindfulness

word de beste vriend van jezelf

Met jezelf op de schommelbank

Ben je ook iemand die te hard zijn best doet en zichzelf daarbij regelmatig vergeet? je houdt van een betekenisvol druk leven maar je wordt gek van je to-do-lijsten, die zich door blijven schrijven als je rust zoekt.

​Als een kind kunnen genieten van kleine momenten en er volledig in op gaan. Mis je dat? ​Misschien is deze training dan een gewenste aanvulling op wat je tot nu toe kent.

In een mindfulness-training, leer je hoe je kan ontspannen op elk moment, in elke situatie. Deze training kan je individueel of in een groep bij mij volgen, in een door jouw gekozen ruimte, thuis, in je bedrijf of in mijn praktijkruimte, in het Nederlands of in het Engels.

Wat is mindfulness precies?

​De eerste stap moet je actief zetten. Het is meer een het jezelf gunnen dan een moeten. Do-mind. Tot het je "nieuwe" tweede natuur wordt.

​Jezelf ​ruimte gunnen, elke dag. Up to date te zijn met je binnenwereld. 

​Hoe kan ik beter omgaan met de oneindige stroom van gedachten is een belangrijk onderdeel van de 8-weekse training, die door Jon Kabat-Zinn, arts en neurobioloog ontwikkeld werd voor mensen in diverse stress-situaties.

​Je leert ‘pauzes’ toe te passen om te vertragen en ​met meer aandacht aanwezig te zijn. In een mindfulnesstraining krijg je concrete tools aangereikt om te weten hoe je een pauze kan invullen. Een pauze is een uitnodiging voor jezelf om thuis te komen, even niets te hoeven.

Door een mindfulness-training leer je ​nieuw gedrag te zetten tegenover je gewoontepatronen zodat je niet meer zo ver voorbij je eigen grenzen hoeft te rennen.


profile-pic

Mooi gedeeld Anna. Bijzonder!

Ed Romeijn
profile-pic

Bevrijd van de tirannie van gedachten

Ik heb geleerd rust en vertrouwen in mezelf te vinden met mijn ademhaling als ongekend krachtig instrument. Ik weet en voel me bevrijd van de tirannie van gedachten van voorheen, ik ben mijn gedachten niet, ik heb ze! Bedankt dat je mij bij de hand hebt genomen en zacht hebt geleid.

Joy Gelem huisarts-assistente

Tarieven

  • mindfulness individueel (9 sessies à 1,5 uur): €575,-  voor bedrijven is het tarief voor de hele training 825,- excl BTW
  • mindfulness in groepscontext (8 sessies à 2,5 uur plus een stiltedag): €375,-
  • ​ ca.200,- wordt door je zorgverzekeraar vergoed bij diagnose burn-out door de huisarts en in sommige gevallen zelfs zonder die diagnose. Dit verandert elk jaar en is bij elke zorgverzekeraar anders.

Geïnteresseerd?

Lijkt het je wat? Of wil je eerst meer weten? Maak een belafspraak.