​yoni-heaven

​een kussen voor vrouwelijke gelukzaligheid


proef-sessies met het ​yoni-kussen


Het terugveroveren van het koninginnen-rijk,

Ervaar het gelukzalig-makende nieuwe meditatiekussen speciaal voor vrouwen met een groep in een circel, veilig, vrolijk en uitnodigend om naar binnen te gaan, naar jouw onderbuik en bekkenbodem.

In de yoni (onderbuik, eierstokken, baarmoeder) worden ervaringen, positief of negatief opgeslagen en kunnen soms het hele leven van een vrouw blijvend bepalen. Met dit kussen wordt de relatie met de onderbuik en de relatie tussen de vrouw en haar wereld met alle respect hersteld.

" 'zijn' met het meest zachte gedeelte van het vrouw-zijn"

​In de proefsessies zullen wij lichte fysieke oefeningen afwisselen met mediteren op het Yoni-kussen en eindigen met een 'sharing-circle'. Iedereen deelt wat zij wil delen, niet meer en niet minder.

​Het is niet nodig om naakt op het kussen te zitten om toch volledig van het effect te kunnen profiteren. Het zal daarom ook jonge meisjes de mogelijkheid kunnen bieden om hun bekkenbodem te ontdekken als bron van vertrouwen en kracht. Dus, neem je dochter mee! ​De onderbuik ​ervaar je gaandeweg weer ​als datgene, wat zij in ​haar oorsprong is, een bron van leven, creativiteit, vreugde en genot. 

​data: ​10 mei, 24 mei en donderdag 6 juni. 19.30 tot 21.00 Yoni meditatie in Tha Banque Plein 29 Bergen NH ​

Informatie en aanmelden bij: anna@do-mind.nl

​entree: 17,50

​Na afloop bestaat er de mogelijkheid om het kussen te bestellen. Omdat het een kersvers idee is, is het nog niet duidelijk hoe lang de productie ervan zal duren en is de prijs ook nog onduidelijk, ongeveer tussen 85-111 euro. Door het kussen nu al te bestellen help je het kussen de wereld in. Het is mijn intentie om het concept van dit kussen met een delegatie vrouwelijke healers naar Congo te brengen om vrouwen met een verkrachtingsgeschiedenis uit te nodigen om zichzelf spiritueel en emotioneel te helen. De ervaring leert nu al dat vrouwen zittend op het kussen makkelijk in contact komen met het verhaal van hun yoni en het is wetenschappelijk bewezen dat het helend is om dit verhaal te delen met je "sista's".


Yoni(Sanskriet:योनि) is de tantrische term voor de vrouwelijke geslachtsorganen (vulva,vaginaen baarmoeder). ​ Het woord Yoni heeft veel andere betekenissen ​zoals bron, oorsprong, rustplaats, container.

​achtergrond van het idee en het ontstaan van het yonikussen

Yoni-heaven

en een kussen, wat je ertoe uitnodigt.

Deze uitvinding komt voort uit 20 jaar mediteren in de traditie van het Tibetaans Boeddhisme alvorens 2 jaar lang intensief Tantra beoefend te hebben. Het Tibetaans Boeddhisme streeft ernaar om de meest ethische vorm van het menselijk bestaan mogelijk te maken door deugden als compassie te trainen en te verblijven in het hoger bewustzijn. ​Zoals bekend is het Tibetaans boeddhisme preuts, weet zich vaak geen raad met seksuele energie en zijn er niet voor niets diverse seksuele uitspattingen geweest net zoals in de katholieke kerk, waardoor hoge lama's (leraren) in een slecht licht kwamen. De uitvinder van dit kussen brengt juist deze twee werelden bij elkaar Tantra en Boeddhisme om heling voor de vrouw ​mogelijk te maken en daarmee natuurlijk ook heling voor de man. Elke vrouw kan zichzelf helen doordat het kussen met zijn warmte en kruiden-inhoud uitnodigt om met bewustzijn bij het fysieke heiligdom van het vrouwelijk lichaam te zijn, de yoni. Hiermee wordt de yoni en de relatie ermee weer met alle respect en vreugde hersteld. 

Het ontwerp onderscheid zich van het al bekende yoni-stoom-baths doordat het een modern en nieuw-age-jasje/- ontwerp heeft, wat de moderne, westerse vrouw tegemoet komt. Het kan ​ overal zonder gene gebruikt kan worden. Het is ook niet nodig om naakt op het kussen te zitten om toch volledig van het effect te kunnen profiteren.

Het idee is jong en kwam pas aan het licht doordat arts, Denis Mukwege eind 2018 ​de nobelprijs ontving voor zijn werk in Congo met vrouwen, die hij hielp in zijn ziekenhuis na verkrachtingen. Ik had het idee al 15 jaar in mijn hoofd, pas toen ik het artiekel las over Mukwege werd ik zo geraakt dat ik het ​concept van het kussen durfde te uiten naar een goeie vriendin.